Whatsapp  06 - 5576 4168
Autoservice  0528 - 36 1333
Banden  0528 - 36 1371
Aanvullende afbeelding
Uitlijnen

Uitlijnen

Wilt u uw auto uitlijnen en bent u op zoek naar een bedrijf die dat voor u uit kan voeren? Dan bent u bij De Bandenbeurs aan het juiste adres! Onze jarenlange ervaring op het gebied van auto’s en banden zorgen ervoor dat wij dé specialist zijn op het gebied van uitlijnen. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen van de auto goed worden afgesteld, waardoor de wielen precies recht ten opzichte van het wegdek en elkaar staan. Het is uiterst belangrijk om uw auto goed uit te laten lijnen. Een auto uitlijnen brengt namelijk een aantal belangrijke voordelen met zich mee.

Uitlijnen en slijtage

Als een auto niet goed is uitgelijnd, betekent dat dat de banden van de auto ongelijk zijn afgesteld ten opzichte van elkaar en ten opzichte van het wegdek. Dat zorgt ervoor dat uw banden aan de ene kant van de auto sneller kunnen slijten, of dat de band maar aan een kant slijt, en niet over het gehele rijvlak. Door uw auto goed te laten uitlijnen bent u ervan verzekerd dat uw banden overal gelijkwaardig slijten en dat u er over het algemeen langer mee kan rijden.

Uitlijnen en brandstofverbruik

Een niet goed uitgelijnde auto verbruikt meer brandstof. Uw auto heeft meer brandstof nodig om de gewenste snelheid te behalen omdat de niet goed uitgelijnde wielen van uw auto de auto afremmen. Om alsnog de gewenste snelheid te behalen wordt er meer gevraagd van de motor en verbruikt deze dus meer brandstof. Door uw auto goed uitgelijnd te houden zorgt u ervoor dat uw auto niet meer brandstof gebruikt dan normaal.

Uitlijnen van de auto

Uitlijnen en wegligging

Een ander gevolg van een niet goed uitgelijnde auto is dat de auto zijn eigen weg lijkt te gaan. Zo kan het zijn dat uw auto steeds de neiging heeft om naar rechts of naar links te trekken of in de bocht rechtdoor lijkt te gaan. Omdat u constant extra moet bijsturen slijten uw banden veel sneller. Dit is niet alleen behoorlijk vervelend, het is ook best gevaarlijk. Zeker tijdens gladheid is het belangrijk dat uw auto de juiste kant opgaat, omdat uw remweg op zo’n moment veel langer is en bijsturen niet altijd even veel zin heeft. Laat uw auto uitlijnen bij De Bandenbeurs en voorkom dit soort gevaarlijke situaties. Zo brengt u uzelf en anderen niet onnodig in gevaar en reist u veilig van A naar B.

Wanneer uitlijnen

Gemiddeld genomen moet een auto ongeveer één keer in de twee jaar worden uitgelijnd. Een auto laten uitlijnen is ook verstandig wanneer:

  • Het stuur niet recht staat als uw banden wel recht staan
  • U een aanrijding heeft gehad
  • U met te veel vaart door een gat in de weg, tegen een stoeprand of over een drempel heeft gereden
  • Uw auto niet in een rechte lijn rijdt, maar steeds de neiging heeft om naar links of naar rechts te gaan
  • Uw autobanden abnormaal of ongelijk slijten

Contact

Bij De Bandenbeurs lijnen wij uw auto uit met behulp van de meest moderne technieken en de nieuwste uitlijnapparatuur. Het uitlijnen van auto’s wordt gedaan in onze professionele uitlijnhal en het wordt uitsluitend uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs. Wilt u meer weten over het uitlijnen van uw auto, bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden of heeft u nog enkele vragen over onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door ons te bellen op het telefoonnummer: 0528 – 36 13 71. Onze experts helpen je graag verder!