Whatsapp  06 - 5576 4168
Autoservice  0528 - 36 1333
Banden  0528 - 36 1371
Aanvullende afbeelding
APK Keuring

APK-keuring

Moet uw auto opnieuw APK gekeurd worden en bent u op zoek naar een bedrijf die betrouwbare APK-keuringen uit kan voeren? Ook daarvoor bent u bij De Bandenbeurs aan het juiste adres. Elke auto moet regelmatig een APK-keuring ondergaan. De APK is een Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze keuring wordt gecontroleerd of uw voertuig nog voldoet aan alle veiligheidseisen en milieueisen die de wet aan voertuigen stelt. Het is voor uw veiligheid en de veiligheid van uw bijrijders van groot belang dat deze keuring secuur en betrouwbaar uitgevoerd wordt. De Bandenbeurs voert APK-keuringen uit met grote precisie. Zo kunnen wij u garanderen dat uw auto na de keuring 100% veilig is en u weer zorgeloos de weg op kunt.

Keuringseisen

Tijdens een APK-keuring worden er verschillende eisen aan een voertuig gesteld. Ten eerste moet een auto verkeersveilig zijn. Dat houdt in dat de wielophanging, de verlichting, de schokdempers, de remmen, de stuurinrichting, de banden en de carrosserie in goede staat moeten zijn. Daarnaast moet de auto het milieu niet aantasten. De uitstoot van uitlaatgassen mag dus niet te hoog zijn. Als laatste wordt de registratie van het voertuig gecontroleerd. Denk hierbij aan het voertuigbewijs, het identificatienummer en de kilometerstand. Vergeet echter niet dat een APK-keuring een momentopname is. Het geeft u geen garantie dat u de rest van het jaar veilig de weg op kan gaan, zonder enige vorm van onderhoud aan uw voertuig. Voor onderhoud en reparaties aan uw auto kunt u gelukkig gewoon bij De Bandenbeurs terecht. Zo zorgen wij er samen voor dat uw auto het gehele jaar veilig is.

RDW erkend apk keuring

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden

Wanneer uw auto gekeurd moet worden is afhankelijk van de leeftijd en de brandstof van uw auto. Bent u in het bezit van een nieuwe benzineauto, dan moet deze na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Vervolgens moet een nieuwe benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, tot ze acht jaar oud zijn. Als een benzineauto ouder dan acht jaar is, moet deze elk jaar gekeurd worden. Voor een nieuwe dieselauto geldt dat hij na 3 jaar voor het eerst gekeurd moet worden. Na deze eerste keuring moet een dieselauto elk jaar gekeurd worden. Bent u in het bezit van een prachtige oldtimer en is deze vóór 1960 gebouwd, dan is uw auto vrijgesteld van de APK keuring. Is uw voertuig na 1 januari 1960 gebouwd, maar is hij ouder dan 30 jaar? Dan geldt er een keuringsplicht van eens in de twee jaar. Naast personenauto’s moeten ook bussen, bedrijfswagens, driewielige motorrijtuigen, campers en grote aanhangers (met een toegestane max. massa > 3500 kilogram) gekeurd worden. Een caravan hoeft niet gekeurd te worden.

Een verlopen Apk keuring, de gevolgen

Als de APK van uw auto verlopen is, bent u strafbaar. Zowel de politie als de RDW kunnen u daarvoor een forse boete geven. Bent u betrokken bij een ongeval en blijkt dat uw auto niet gekeurd is? Dan is de kans zeer groot dat uw verzekering niets uitkeert. Naast het feit dat een niet-gekeurde auto vervelend is voor uw portemonnee, brengt u met een niet-gekeurde auto uzelf en andere weggebruikers ernstig in gevaar. Het is daarom uiterst belangrijk om uw auto op tijd te laten keuren.

Een afspraak maken of contact opnemen

Moet uw auto binnenkort APK gekeurd worden? Maak dan snel een afspraak bij De Bandenbeurs! Heeft u vragen over onze services of wilt u meer weten over de Algemene Periodieke Keuring? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op het telefoonnummer 0528 – 36 13 71. Ons enthousiaste, vakkundige team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u altijd veilig de weg op kan!